Home

Home

Welkom bij Boomgaard Hoogvliet. Wij verbouwen allerlei planten, bomen en bloemen voor in uw tuin, heg of plantsoen.

Kom gezellig bij ons langs voor een lekker kopje koffie en een wandeling door onze prachtige Boomgaard. Bezoek onze Boomgaardwinkel, waar we fruit van onze bomen verkopen.

U vindt ons aan de provinciale weg in Ermelo.

Werken voor nieuwe kinderkleding

Toen ik nog jong was, was het heel normaal dat jongeren en zelfs kinderen in de zomermaanden en andere vakantie werkten om een extra zakcentje te kunnen verdienen. Van dit geld kochten ze nieuwe kleding, kinderkleding of gingen ze op vakantie. In de jaren ’90 en begin 2000 werkten jongeren ook nog redelijke veel, maar dan om een telefoon of een computer met computerspelletjes te kunnen kopen. Of voor kinderkleding, de nieuwste PlayStation of make-up.

Tegenwoordig is het voor onze boomgaard steeds lastiger om goedkoop personeel te vinden voor het oogsten van de bomen en planten voor de verkoop. Het extra aanbod van personeel tijdens de vakantie kwam altijd als geroepen op een goed moment in het jaar waarop veel producten behandeld of geoogst dienden te worden. Tegenwoordig werken de kinderen in de dorpen in de buurt een stuk minder. Ze krijgen blijkbaar meer geld van hun ouders en grootouders, want tegelijkertijd zijn hun kosten gestegen. Vroeger gaven jongeren hun geld niet uit aan elektronica, zoals een smartphone van honderden euro’s, een iPad of een Macbook. Vroeger werkte men voor 200 euro waarmee men op een busvakantie naar de Costa del Sol ging. Tegenwoordig kost een nieuwe smartphone al 800 tot 1000 euro.

Werken voor kinderkleding

Ik was dus vrij verbaasd toen een hele groep kinderen van 12 jaar mij een bericht stuurde met de vraag of ze als gehele groep 2 weken lang op de boomgaard konden werken. Ze wilden werken om nieuwe kinderkleding te kopen. Het was een groep vriendinnen. Het leek hen leuk om samen te werken om hiermee de plicht met vertier te combineren.

Ze gaven specifiek aan dat ze met het verdiende geld graag nieuwe kinderkleding wilden kopen. Dus niet een nieuwe telefoon of make-up, maar kinderkleding. In het gesprek wat ik met ze had, gaven ze aan dat ze dol waren op nieuwe kinderkleding en graag bij Amazingkids.nl nieuwe kinderkleding wilde kopen tijdens hun jaarlijkse sale week. Daar was natuurlijk geld voor nodig en dus moest er worden gewerkt.

De groep was afkomstig uit Oirschot. Gedurende de 2 weken fietsten ze elke dag samen op het neer. Het is overigens maar 10 minuten fietsen door de prachtige weilanden. Ze hebben een leuke tijd gehad. Hopelijk komen ze volgend jaar weer werken. Ze doen wel vaker dingen met de hele groep. Zo hadden ze laatst een gezellig avondje voetbalwedden. Dat deden ze online bij Mr Green op onlinecasinoinformatie.com

 

Lees meer

Comments are closed.