Hoogvliet aan de energie in de boomgaard

Hoogvliet aan de energie in de boomgaard

De energievergelijker van Consumind

Met de energievergelijker van Consumind krijg je een duidelijk totaal overzicht van alle beschikbare energieleveranciers en contracten in Nederland. Meer dan 23 energieleveranciers worden hierin vermeld. Zo kun je gemakkelijk vergelijken en besparen op je energierekening.

Waarom vergelijken en overstappen?

Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je zomaar tot 300 euro besparen op je energierekening. Dit komt door de telkens wisselende energieprijzen op de markt. Consumind adviseert niet om elke maand over te stappen maar eens per jaar. Zijn de tarieven gestegen ten opzichten van je huidige contract? Dan kun je beter blijven zitten bij je huidige energieleverancier en pas overstappen zodra de tarieven weer zijn gedaald.

Wanneer je een contract afsluit is dit meestal voor een bepaalde tijd. Na verloop van het contract kom je terecht in de variabele tarieven. Deze tarieven zijn een stuk duurder dan de vaste tarieven. Je bent dus standaard meer kwijt dan bij je vaste contract. Daarom adviseert Consumind om altijd gebruik te maken van een energievergelijker voor je contract afloopt. Zo weet je zeker dat zodra je contract afloopt je nooit te veel betaalt voor gas en stroom.

Wanneer je contract nog niet is afgelopen, kun je ook gebruik maken van een energievergelijker. Je kunt namelijk via Consumind een overstap maken naar een andere energieleverancier terwijl je contract nog doorloopt. Een eventuele overstapboete wordt dan voor je vergoed en zo profiteer je alsnog van de voordelige tarieven en heb je geen extra kosten. Consumind regelt voor jou de overstap. Je hoeft zelf alleen nog maar de meterstanden door te geven.

Hoe maak je gebruik van de energievergelijker?

Op de website van Consumind kun je de vergelijker vinden. Hier vul je je postcode, huisnummer en een recentelijk jaarverbruik in van jouw woning. Zodra je dit hebt ingevuld gaat de vergelijker voor je aan de slag om meer dan 23 energieleveranciers voor je op een rijtje te zetten. Je krijgt direct een overzicht te zien met de drie voordeligste contracten gebaseerd op jouw situatie. Mocht je willen overstappen? Dan kies je het contract dat jou het meeste aanspreekt, vul je de rest van je gegevens in en verstuur je de aanvraag. Consumind regelt de gehele overstap voor je van A tot Z. Het enige wat jij hoeft te doen is de meterstanden doorgeven na de veertiendagen wettelijke bedenktijd. Besparen en overstappen doe je dus gemakkelijk en snel via de energievergelijker van Consumind.

Comments are closed.